Seniorivalmennus

+55-vuotiaille tarkoitetut, ohjatut kuntopalvelut elämänlaadun ja terveyden parantamiseksi. Jos haluat paremman toimintakyvyn, liikkuvuuden ja vireyden, tämä on sinua varten! 

Haluaisitko lisää voimaa ja liikkuvuutta jalkoihin, mutta kärsit polvikivuista?

Polven kulumat ja kivut tekevät usein sen, että alaraajojen liikeradat ovat lyhentyneet ja voimat vähentyneet. Monelle on esimerkiksi mahdotonta mennä alas kyykkyyn, saati nousta sieltä ilman tukea ylös. Tämä tekee liikkumisesta ja arjesta hankalampaa. Jos sinulle esimerkiksi puutarhatyöt, sienestys, marjastus tai vaikka kengännauhojen sitominen tuottaa hankaluuksia, meiltä löytyy asiaan parannus vahvemmat jalat ja laajemmat liikeradat vähemmillä kivuilla!

polvikipu

Tahtoisitko kapeamman vyötärön ja vähentää painoasi?

Kun ikää tulee ja liikkuminen vähenee, aineenvaihduntamme hidastuu ja kehomme kuluttaa vähemmän kaloreita. Näin syömämme ravinto alkaa kerääntyä ei ehkä niin komeaksi vatsakummuksi tai muuten keskivartalon tienoille vararavinnoksi. Jos emme liiku riittävästi ja kiinnitä huomiota syömisiimme, tämä vararavintovarasto ei itsestään katoa. Kysymys ei ole siitä, otammeko joskus kaksi vai kolme palaa suklaata tai kahvin kanssa kakkua, vaan siitä, minkälaisia elintapoja ja tottumuksia laajemmin toteutamme. Kuntosaliharjoittelu kuluttaa energiaa, parantaa aineenvaihduntaa, vähentää verenpainetta, parantaa veren sokeri- ja rasva-arvoja, sekä lisääntyneen lihasmassan myötä kuluttaa energiaa myös levossa. Aikamoisia vaikutuksia!

Kärsitkö niska-, hartia- tai olkakivuista?

Jos istut paljon, tai olet työskennellyt yksipuolisissa työasennoissa(tai harjoitellut kuntosalilla yksipuolisesti) runsaasti, kärsit oletettavasti ajoittain niska-hartia-olkapääseudun kiputiloista. Usein näiden kipujen syyt ovat monitahoisia: yhdessä kohtaa heikot lihakset, toisaalla kireät lihakset ja usein näiden välimaastossa nivel, joka on kulunut ja/tai kallistunut väärään suuntaan. Kipujen lisäksi usein myös ryhtisi on huonontunut.

Näiden vaivojen korjaamiseen käytetään kompensoivaa liiketerapiaa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että heikkoja ja arjessa vähän käytettyjä lihaksia vahvistetaan, ja kireitä, paljon käytettyjä lihaksia venytetään. Opettelemme myös tekemään kuntosalilla harjoiteltavat sekä arjessa usein toistuvat liikkeet turvallisesti. Samaa toimintatapaa noudattaen vähennetään myös alaselän ja lantion alueen kipuja ja ryhtivirheitä. Vaikka ihmisen anatomia on monimutkainen kokonaisuus, useimmat tuki- ja liikuntaelinten vaivat saavat helpotusta yksinkertaisista ja vain vähän aikaa vievistä harjoituksista.

niska hartia kivut

Kuntotutkimus ja

tavoitteiden asettaminen

Personal Trainerin ohjauksessa

Mahdollisten kipujen, vammojen ja kulumien läpikäynti suhteessa kuntotavoitteisiin

Kuntosalin jäsenyys haluamallesi ajanjaksolle tai toistaiseksi voimassa olevana

Kuntosaliohjelma

ja ohjelman läpikäynti Personal Trainerin ohjauksessa

Kuntosaliohjelmassa ja -ohjauksessa huomioidaan henkilökohtaiset ongelma-alueet ja mahdolliset sairaudet

Kysy lisätietoja kaavakkeella tai soita Juhanalle:
puh. 044 099 4499

    Juhana Tikkanen

    Juhana Tikkanen

    Sertifioitu personal trainer ja ravintovalmentaja
    Kokemusta seniorien valmentamisesta jo vuodesta 2001